3 maart 2018

SYMPTOMEN

Heb je het gevoel dat je langzamerhand de verbinding kwijtraakt met jezelf en de wereld om je heen? Ervaar je een zekere zinloosheid in de dingen die je bezighouden? Vraag je je steeds vaker af ‘waar ben ik mee bezig?’

Je hebt een gezin met twee jonge kinderen. Jij en je partner hebben allebei een drukke baan. Het bedrijf waar je werkt wordt gereorganiseerd; de werkdruk neemt toe en je weet niet zeker of je je werk zult behouden. De langdurige onzekerheid en spanningen die dat met zich meebrengt neem je mee naar huis. Je slaapt steeds slechter, gaat piekeren, ervaart stress en eigenlijk trek je het niet meer.

Je hebt een interessante baan waarvoor je geregeld op reis bent. Ook ’s avonds schuif je vaak nog even achter je laptop. Dan kun je lekker ongestoord doorwerken. Je krijgt een kind en dat gooit je vaste levensritme overhoop. Kort daarna verhuis je naar een grotere woning. En dan wordt ook nog eens je moeder hulpbehoevend. Je bent niet langer alleen manager, maar ook ouder en mantelzorger. De verhouding werk en privé komt zwaar onder druk te staan. Je kunt geen prioriteiten meer stellen.

Na je studie ben je aan je eerste baan begonnen. Je ontwikkelt al snel een vast patroon van vroeg opstaan, in een volle trein naar kantoor, tot laat doorwerken (net als al je collega’s), boodschappen doen, koken en uitgeput op de bank ploffen. Je hebt echt geen puf meer om te sporten of met vrienden uit te gaan. Na een paar maanden bekruipt je het gevoel dat je wordt geleefd en dat je niet meer zelf over tijd kunt beschikken. Is dit het nu?

Herken je je eigen situatie in deze voorbeelden? Tijd voor bezinning!

NEEM VRIJBLIJVEND CONTACT OP: